Misstänkt för narkotikabrott? Anlita en advokat

Att vi alltid har använt oss av olika typer av stimuli för att varva ner, varva upp, få ett bättre sexliv eller för att komma i bättre form är något som medför ett väldigt diffust begrepp kring vad som ska kallas för narkotika och vad som inte ska göra det. Kort sagt; vad ska förbjudas och vad är det som tillåtas – är det rimligt att en joint marijuana ska klassas som ett narkotikabrott medan du utan tvekan kan köpa två flaskor vodka på Systembolaget och supa dig redlös?

En svår debatt helt klart – men vår lagbok är ganska tuff i det avseendet att ett bruk av narkotika ska straffas och det är också något som syns i statistiken. Just narkotikabrott är nämligen ett av de vanligaste brotten som sker i Sverige och här måste man göra skillnad dels på vilken drog det handlar om samt i vilken mängd denna förekommit. Man gör skillnad på eget bruk och överlåtelse samt vilken typ av mängd det hela handlar om i våra domstolar och man dömer efter olika straffskalor utifrån detta.

Hör du – som exempel på detta - att en arbetskamrat blivit dömd eller riskerar att dömas för ett narkotikabrott så behöver inte detta nödvändigtvis innebära att denne haft en större mängd kokain som han tänkt sig att sälja. Nej, mer troligt är att han kanske tagit någon drog på krogen och blivit upptäckt av en civilpolis.

Välj en erfaren advokat

Dock – och detta är viktigt vid ett narkotikabrott – så kan du tipsa denne arbetskamrat om en sak: välj en erfaren advokat för att få ett lindrigare straff. Alla döms väl rättvist och efter samma grunder? Nej, tyvärr inte, enligt vår erfarenhet - och i synnerhet inte vid narkotikabrott.

Det spelar nämligen stor roll varifrån du kommer, hur gammal du är, vilken drog det handlar om samt hur du ser ut och det bästa sättet att värja sig mot förutfattade meningar och mot att bli dömd på förhand är att anlita en advokat med stor erfarenhet, som till exempel denna. Tyvärr, ska vi här tillägga.

Du ger dig själv bättre odds genom att själv välja en advokat snarare än att låta rätten tilldela dig en sådan och detta oavsett vilken typ av narkotikabrott det handlar om.

14 Jan 2017