Anlita en advokat för arbetstillstånd

Som företagare letar man alltid efter den bästa kompetensen. När kompetensen man behöver bor utanför ett EU-land och ska flytta hit kan man behöva anlita en advokat för arbetstillstånd.

I jakten på rätt person till firman kan man ibland behöva gå över stock och sten för att finna personen som har rätt kompetens. Det kan gå så långt i sökandet att man börjar leta utanför vårt avlånga lands gränser. Plötsligt så har man hittat personen som både har kompetensen och är rätt för firman på alla sätt och vis när nästa problem uppstår.

Personen man sökt efter bor utanför ett EU-land. Huvudstupa får man kasta sig in i snåriga juridiska regler om vad som gäller för att anställa en person som inte är EU-medborgare. För att kunna reda ut juridiken och vad som gäller kan man kontakta en advokat för arbetstillstånd. Dessutom går det snabbare om man som företagare fixar arbetstillståndet än om den som man ska anställa gör det.

Låt advokaten hjälpa till med arbetstillståndet

En person som vill söka arbetstillstånd i Sverige kan få vänta i mer än ett år för tillståndet. Om man som företagare lämnar in en ansökan kan det vara beviljat och klart på 10 dagar. Advokatbyrån kan även hjälpa till med att se till att allt är fixat och klart inför arbetstillståndet. Som arbetsgivare behöver man även se till att den anställdes försäkringar är betalda vilket advokaten påminner om. Det kan också bra att veta att vissa yrkesgrupper har högre krav för anställningar än andra.

28 Dec 2021