Med fokus på barnet under en vårdnadstvist

Ingen vill vara i en situation där man är i en vårdnadstvist. Men om det händer är det viktigt att få professionell hjälp. Detta i form av en advokat som har erfarenhet inom just familjerätt.

Att gå igenom en vårdnadstvist är inte kul, utan det är en jobbig situation för alla inblandade. Att lösa det själv är självklart det bästa, men det är inte alltid det går, speciellt inte om ni genomgår en jobbig skilsmässa eller separation. Då kan det dyka upp onödiga konflikter som kan göra vårdnadstvisten svårare för alla inblandade. Det är heller ingen situation som du borde försöka att sköta själv. Kontakta istället en advokat så snart som möjligt för att få hjälp. En advokat kan hjälpa er alla att komma överens om vårdnaden om barnet, och ta fram den bästa lösningen för hela familjen.

Barnens rätt till deras föräldrar

Barn har rätt att träffas sina föräldrar, och för det mesta i en vårdnadstvist jobbar alla hårt för att detta ska ske. Det finns dock som vanligt undantag. Exempel på några sådana kan vara om det finns missbruk eller kriminalitet iblandat. Då är det i regel bättre om barnet stannar hos den förälder som inte sysslar med något sådant. Det är din advokats jobb att sätta det bästa för barnet främst i alla lägen. Under vårdnadstvisten så pratas det om vad det bästa för barnet är i er specifika situation. En vårdnadstvist handlar ofta om att båda föräldrarna vill att barnet ska bo hos sig, men det kan även finnas andra underliggande konflikter. En advokat kan hjälpa till att lägga upp ett schema som kan passa båda parter och barnet, så att den bästa möjliga lösningen kan nås under rådande omständigheter.

För barnens bästa

Vid en skilsmässa eller separation har barnet rätt till båda sina föräldrar, om det inte finns någon anledning till att det inte ska vara så. Det bästa för barnet är för det mesta delad vårdnad, men det är fortfarande viktigt att det upprättas ett kontrakt mellan vårdnadshavarna. En advokat kan hjälpa till med detta. Målet är som sagt att nå fram till den lösningen som barnet kommer att trivas bäst med. Under en vårdnadstvist kan därför även socialen bli inblandade för att göra en utredning om hur barnet mår i hemmet och vad som är bäst. Advokaten kommer självklart stötta dig igenom detta, förklara hur allt fungerar och kan sköta kontakten med den andra föräldern. Läs mer om vårdnadstvister på denna webbsida: https://www.vårdnadstvistgöteborg.se 

3 Sep 2020