Att tidigt ta hjälp av en fastighetsjurist i Göteborg spar tid, energi och pengar

Vill er hyresvärd i Majorna att ni flyttar så han kan ge lägenheten till sin son? Eller bråkar ni med grannen om var tomtgränsen egentligen går? Kontakta en fastighetsjurist i Göteborg.

Att hamna i en konflikt med sina grannar eller sin hyresvärd är aldrig roligt. Tack och lov så finns det kunniga fastighetsjurister i Göteborg som kan rycka in ifall att man skulle behöva hjälp. Det är svårt att själv ha koll på alla lagar och regler. Det kan därför vara bra att be om juridisk hjälp för att verkligen reda ut vad som gäller redan i ett tidigt skede. Då kan man lättare undvika att konflikten eskalerar. Man sparar på så vis tid, energi och ibland även pengar. Detta eftersom fastighetsjuristen då i ett tidigt skede kan gå in och medla i konflikten vilket i ganska många fall gör att man undviker att hamna i domstol.

Ansvaret att besiktiga bostadsrätten ligger på köparen

En lägenhetsaffär är en kostsam affär. När man har hittat drömlägenheten brukar det gå fort i budgivningen och man måste fatta snabba beslut. Som köpare ska man själv före köpet besiktiga lägenheten eller anlita en besiktningsman innan man skriver på köpekontraktet. Öppna och stäng alla fönster. Kolla förvaringsmöjligheter. Hur mycket hör man av ljudet som kommer utifrån och är det olika ljudnivå vid olika tider på dagen? Kolla så att ugn, spis, kyl och andra vitvaror fungerar som de ska. Finns det skadedjur? Spola i kranarna, kolla tryck och vattentemperatur. Spola i toaletten och leta efter vattenskador. Kontrollera föreningens ekonomi och fråga vad som ingår i månadsavgiften. Det finns mycket som man måste kontrollera själv innan köpet.

Dolda fel kan dyka upp även vid bostadsrättsköpet

Dolda fel som man inte har kunnat upptäcka vid en vanlig besiktning av bostadsrätten brukar ofta vara i badrum, men det kan också vara på terrasser och balkonger. Fukt, mögel, elfel och skadedjur är exempel på dolda fel. Men om ett fel verkligen kan klassas som dolt har också med lägenhetens ålder att göra. Ett äldre badrum från femtiotalet som börjar läcka räknas exempelvis inte som ett dolt fel. Anmäl felet till bostadsrättsföreningen och reklamera felet till säljaren. Är det ett stort fel och säljaren inte är samarbetsvillig är det bäst att kontakta en fastighetsjurist. Förhoppningsvis så kan juristen medla men skulle ändå fallet hamna i domstol så är det bäst att ha en jurist vid sin sida.

6 May 2020